Kid President

kid president

Big bad boss era is over” is de titel van het nieuwe boek van Bruno Rouffaer. En daarmee wordt meteen een statement gemaakt. Het moet gedaan zijn met leiders te kweken die gekenmerkt worden door hebzucht, hoogmoed en narcisme. De remedie is inzetten op menselijkheid en waarden die het verschil maken.Eigenlijk hebben we niet veel keuze, want op elk niveau is er momenteel wel een crisis te bespeuren. Crisissen die niet door de Dondergod komen, maar veelal door belabberd leiderschap.

Toen ik de boekvoorstelling van Bruno bijwoonde, moest ik meteen denken aan Kid President. Kid President is een ventje van 9 jaar die zich uitgeroepen heeft tot de kinderpresident van de USA. Met een humoristische kwinkslag zet hij mensen aan het dansen en helpt hij kinderen hun fantastische ideeën te verwezenlijken.Zo zijn er kinderen die een fonds oprichten om andere kinderen die honger hebben te helpen. Zijn impact is te danken aan het slim inzetten van sociale media waarbij het medium genaamd SoulPancake aanstekelijke filmpjes helpt te maken. Soulpancake en Kid President ademen eigenlijk het leiderschap beschreven in “Big bad boss era is over” volledig uit. Het gaat over een fundamentele zoektocht naar waarden, het openen van elkaars geest door te spiegelen en je omgeving continu uitdagen met verrassende perspectieven. Leiders zijn geluksmakers die een glimlach op je gezicht toveren en goesting doen krijgen om er iets van te maken. Leiders zetten mensen terug in hun kracht zonder te verstikken. Dit wil ook zeggen dat HR haar minder fraaie geschiedenis van controle en beheersing achter zich zal moeten laten. De documentaire ‘Human Resources’ toont op onthutsende wijze hoe leiderschap de samenleving heeft misvormd. Gelukkig zijn er alternatieven en als een kind het kan, dan kunnen we het allemaal 🙂

the simple belief that kids have voices worth listening to

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s