Mijn onkostennota voor de NMBS

Airport_nl_page

Beste medewerkers van de NMBS,

Via deze weg wens ik jullie graag te feliciteren. De campagne ‘Met de trein wordt het vliegtuig nemen een makkie’ heeft mij alvast overtuigd om gebruik te maken van jullie diensten om mijn reis naar Londen via de Eurostar te plannen. Geen files, geen problemen om te parkeren en rustig de tijd kunnen nemen om mijn krant te lezen onderweg. Een mens kan niet beter wensen. Zaaaaalig!

Zo  las ik in de krant dat jullie het niet zo gemakkelijk hebben. Jullie zouden onvoldoende verdienen en de arbeidsvoorwaarden zouden ook een beetje erbarmelijk zijn bij de NMBS. Daarom voeren jullie actie en leggen jullie het werk neer om een signaal te geven aan jullie werkgever. Ik moet dus jammer genoeg dan naar Londen waardoor ik moeilijk kan meestaken. Hopelijk nemen jullie mij dit niet kwalijk, want het is een reis die van groot belang is voor mij. Ik spaarde ongeveer 15 jaar om een opleiding te kunnen volgen daar. Soms heeft een mens een droom en dan ga je er gewoon voor…

Omdat ik mijn reis niet kon verplaatsen, heb ik naar een aantal alternatieven gezocht om toch tijdig in Brussel te kunnen geraken om de Eurostar te halen. De meest voordelige oplossing was de avond voor mijn vertrek een hotel te boeken in Brussel. De site http://www.booking.com gaf me een korting, dus dat was toch een meevaller. Geven jullie soms ook kortingen bij de NMBS? Misschien moet ik dat ook eens uitzoeken…Soit, in elk geval, doordat jullie zo mismeesterd worden door jullie werkgever zit ik hier ook een beetje met de gebakken peren en onverwachte kosten.

Zouden jullie mijn onkostennota kunnen meenemen naar de vakbond en mij de gemaakte kosten kunnen terugbetalen? Jullie moeten daar ongetwijfeld toch  binnenkort zijn om die onderhandelingen te doen. Hier treffen jullie een kopie van mijn hotelkosten en het bedrag van 73,78 euro mag overgemaakt worden op rekeningnummer 001-3063082-92. Als ik een speciaal formulier moet invullen hiervoor, laat me dat gerust weten en ik doe het nodige.

Veel plezier alvast met de staking donderdag en niet te zat thuis hé!

Screenshot 2015-05-25 at 20.53.28

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s