Het Disruptief Comité maakt zich klaar voor een Nieuwe Politie

Dinobusters

Disruptief comite

Ongeveer twee maanden terug was het even stil in Gent. Na een indrukwekkende presentatie van Peter Hinssen (technologie ondernemer en auteur) en Steven Van Belleghem (professor marketing aan Vlerick Business School) op het congres Veilig 2020 moest minister van Veiligheid Jan Jambon even naar de woorden zoeken. Het werd duidelijk dat de huidige manier van werken niet afdoende zal zijn om op een slimme en ethisch verantwoorde manier aan misdaadbestrijding te doen.

Criminaliteit evolueert razend snel mee met de nieuwe technologieën en de overheid staat erbij en kijkt ernaar. De terreuraanslagen doen daarbij nog extra olie op het vuur. Om een veiligheidsgevoel te creëren grijpen we snel naar de klassieke formules om de publieke opinie te sussen. Meer militairen en politie kleurden het straatbeeld en in een begrijpelijke paniekreactie krijgen bepaalde bevolkingsgroepen een stigma. We zoeken oplossingen. We tasten in het duister.

Schermafbeelding 2016-07-26 om 16.05.34 Het boek ‘De Nieuwe…

View original post 457 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s